Ingrediënten

  • 4 sneetjes Maya seitan tarwe of spelt
  • ¾ kop bloem + 1 kop water
  • 50 gr paneermeel of panko
  • Peper, zout
  • frituurolie
  • paar takjes peterselie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 teentjes look
  • 1 el kuzu (of arrowroot of maïzena)
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl curcumma
  • 1 el rijstsiroop of ahornsiroop
  • 1 tl shoyu
  • 250 ml water
  • 10 g dashipoeder
  • 50 ml sojaroom (of een andere plantaardige kookroom)
  • 1 kop volle rijst + 2 koppen water

bereiding 35' à 40'

4 personen

Japanse Katsu curry met seitan

Maya productenSeitan

Katsu Curry is een Japanse versie van krokante kip met rijst en currysaus. Maak je eigen vegan variant met Maya seitan.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Maya seitan tarwe of spelt
  • ¾ kop bloem + 1 kop water
  • 50 gr paneermeel of panko
  • Peper, zout
  • frituurolie
  • paar takjes peterselie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 teentjes look
  • 1 el kuzu (of arrowroot of maïzena)
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl curcumma
  • 1 el rijstsiroop of ahornsiroop
  • 1 tl shoyu
  • 250 ml water
  • 10 g dashipoeder
  • 50 ml sojaroom (of een andere plantaardige kookroom)
  • 1 kop volle rijst + 2 koppen water

bereiding 35' à 40'

4 personen

Bereiding

  1. Laat de frituurolie opwarmen tot 175°C
  2. Doe de rijst in een pot en rooster al roerend tot de rijst nootachtig ruikt.
    Voeg het water en het zout toe en breng aan de kook. Laat 35 à 40 min koken op een laag pitje.
  3. Hak de ui en de wortel fijn en stoof ze 10 min. op een laag pitje in een beetje olie. Hak intussen de look heel fijn en laat die nog een minuutje meestoven.
  4. Doe het water, de dashi, de curry- en kurkummapoeder, de shoyu en de rijststroop of ahornsiroop bij de groenten en breng aan de kook. Los de kuzu op in een klein beetje water en voeg dit al roerend toe. Laat nog een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.
  5. Los de bloem op in een kop water. Kruid goed met peper en zout. Om de seitan van een korstje te voorzien, haal je de seitan eerst door het bloemmengsel en dan door het paneermeel.
  6. Frituur de seitan in hete olie (175°C) tot het korstje krokant is.
  7. Mix de groenten en saus, roer er de sojaroom door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de krokante seitan met volle rijst, de curry en een fris slaatje. Werk af met de peterselie.
seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.