Ingrediënten

  • 
2 pakjes Maya verse Tempeh
  • 1 grote zoete aardappel 
  • 8 radijsjes, met loof 
  • Handvol rapesteeltjes of ander rauwe bladgroente 
  • Pompoenpitten
  • Pijpui
  • 5 el olie 
  • 2 el shoyu + 2 el water
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el umeazijn
  • Gekookte rijst
  • xtra shoyu 

bereiding 20’

4 personen 

Buddha Bowl met sticky tempeh 

Maya productenTempeh

Geluk in een kommetje. Naast gezonde ingrediënten als volle granen, groenten en tempeh krijg je deze buddha bowl ook een overvloed aan smaken en kleuren. 

Ingrediënten

  • 
2 pakjes Maya verse Tempeh
  • 1 grote zoete aardappel 
  • 8 radijsjes, met loof 
  • Handvol rapesteeltjes of ander rauwe bladgroente 
  • Pompoenpitten
  • Pijpui
  • 5 el olie 
  • 2 el shoyu + 2 el water
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el umeazijn
  • Gekookte rijst
  • xtra shoyu 

bereiding 20’

4 personen 

Bereiding

  1. Snij het loof van de radijses , was de radijses en was het loof zorgvuldig zodat er geen zand meer tussen zit. Was de rapesteeltjes. Schrob de zoete aardappel schoon. Was de pijpui en snij die schuin in heel fijne ringetjes. 
  2. Snij de radijses flinterdun en doe ze in een kommetje, giet er de umeazijn over en roer even door. 
  3. Zet een pan op het vuur. Snij het loof van de radijs grof en bak deze kort in 1 el olie in de hete pan. Druppel er wat shoyu over en zet in een kommetje. Spoel de pan even uit. 
  4. Rooster de pompoenpitten droog in dezelfde pan, tot ze opblazen, roer af en toe door zodat ze niet aanbakken. Giet in een bord en besprenkel met een klein beetje shoyu. Zet de pan terug op het vuur. 
  5. Snij de zoete aardappel en de tempeh in plakjes van ½ cm. Doe de rest van de olie in de pan en bak de tempeh en de zoete aardappel goudbruin. 
  6. Meng intussen de shoyu met het water en de ahornsiroop. Haal de zoete aardappel uit de pan. Overgiet de tempeh met het shoyumengsel en laat even inkoken. 
  7. Maak nu de bowl op: leg een laagje rijst in de kom, leg hierop een paar rapesteeltjes, enkele zoeteaardappelschijfjes, het radijsloof, een paar plakjes tempeh en de gepekelde radijsjes. Werk af met de pompoenpitten en de pijpui. 


Tip

Bak altijd wat extra tempeh, want het is ook heerlijk tussen de boterham.

tempeh packshot

Wist je dat… 

Tempeh heel licht verteerbaar is door de fermentatie van de sojabonen. Tempeh is rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Bovendien bevat verse tempeh vitamine B12.