Ingrediënten

  • 2 pakje MAYA tarweseitan of speltseitan of 1 bol MAYA seitan 500 g  
  • ½ knolselder (ong. 600 g) 
  • 1 à 2 pastinaak (ong. 400 g) 
  • 1 blaadje laurier 
  • Zout, peper 
  • Nootmuskaat 
  • 50 ml sojaroom 
  • 1 kop geroosterde boekweit + 2 koppen water
  • peterselie 
  • 50 ml shoyu 
  • 200 ml water 
  • 1 teentje look of ½ tl lookpoeder 
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder (naar smaak hot of sweet) 
  • 2 el tarwestroop
  • 1 tl mosterd 
  • 1 tl gedroogde tijm

4 personen

Warm gemarineerde seitan met boekweit en puree van knolselder en pastinaak 

Maya productenSeitan

Een verwarmend gerecht boordevol winterse smaken, maar toch heerlijk licht. 

Ingrediënten

  • 2 pakje MAYA tarweseitan of speltseitan of 1 bol MAYA seitan 500 g  
  • ½ knolselder (ong. 600 g) 
  • 1 à 2 pastinaak (ong. 400 g) 
  • 1 blaadje laurier 
  • Zout, peper 
  • Nootmuskaat 
  • 50 ml sojaroom 
  • 1 kop geroosterde boekweit + 2 koppen water
  • peterselie 
  • 50 ml shoyu 
  • 200 ml water 
  • 1 teentje look of ½ tl lookpoeder 
  • ¼ tl gerookte paprikapoeder (naar smaak hot of sweet) 
  • 2 el tarwestroop
  • 1 tl mosterd 
  • 1 tl gedroogde tijm

4 personen

Bereiding

  1. Schil de knolselder en de pastinaak en snij ze in blokjes van ong. 2 cm. Snij de seitan in reepjes. Hak de look fijn, zet apart. Hak de peterselie fijn, zet apart. 
  2. Kook de knolselder en de pastinaak, samen met het laurierblad gaar in een pot, in een kop laagje water. 
  3. Meng de shoyu, het water, de look, gerookte parikapoeder, tarwestroop, mosterd en gedroogde tijm in een pan, breng aan de kook. Leg de seitan in de warme marinade en zet 10 min. op een klein vuurtje. 
  4. Doe de boekweit en het water in een kookpot, voeg een beetje zout toe en kook beetgaar. 
  5. Verwijder het laurierblad als de groenten gaar zijn. Mix de groenten voeg de sojaroom toe en mix tot een zachte puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
  6. Serveer de puree met de boekweit en de seitan. Overgiet met de marinade. Bestrooi met de kasha. Werk af met de peterselie. 

Tip

Wil je een iets dikkere saus, los dan 1 kl zetmeel (bijv. arrowroot, kuzu of maïzena) in een bodempje water, voeg dit toe aan de seitan in de marinade en laat even inkoken. 

seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.