Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA Seitan Fritti nature of spicy
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g aardpeer
  • 200 g krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kl tijm
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 mespunt gerookte paprikapoeder
  • 50 ml shoyu
  • water
  • 2 blaadjes laurier
  • peterselie
  • 2 koppen geroosterde boekweit (kasha)
  • zout

bereiding 30’

4 personen

Stoofpot met MAYA Seitan Fritti, champignon en aardpeer en kasha

Maya productenFritti

Met Seitan Fritti maak je deze winterse stoofpot heel snel klaar. De aardse smaken van de champignon, aardpeer en geroosterde boekweit versterken elkaar in dit gerecht.

Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA Seitan Fritti nature of spicy
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g aardpeer
  • 200 g krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kl tijm
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 mespunt gerookte paprikapoeder
  • 50 ml shoyu
  • water
  • 2 blaadjes laurier
  • peterselie
  • 2 koppen geroosterde boekweit (kasha)
  • zout

bereiding 30’

4 personen

Bereiding

  1. Hak de ui en snipper de look fijn. Borstel intussen de wortels, de aardpeer en de krielaardappeltjes schoon en snij ze in stukken. Snij de champignons in 4.
  2. Verhit de olie warm in een kookpot en bak de champignons. Doe er de ui, look, wortel, de aardpeer en krieltjes bij en laat een paar minuutjes meestoven.
  3. Voeg de mosterd, de shoyu en de kruiden toe en zet het geheel onder water. Laat koken tot de groenten bijna gaar zijn.
  4. Zet de boekweit op met 4 koppen water en ½ kl zout. Breng aan de kook en laat 10 min koken op klein vuur.
  5. Voeg de Seitan Fritti toe aan de groenten en laat het geheel nog een 7-tal min sudderen op een klein vuurtje, zodat de saus kan binden. Roer af en toe om.
  6. Proef en voeg naar smaak nog wat extra shoyu toe.
  7. Serveer de boekweit met de seitan stoofpot. Versier met gehakte peterselie.

Tip

Wist je dat

Seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat Seitan alle 9 essentiële aminozuren, maar geen cholesterol.