Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA Seitan Fritti nature of spicy
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 1 wortel
- 250 g kastanjechampignons
- 200 g aardpeer
- 200 g krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olie
- 1 kl tijm
- 1 koffielepel mosterd
- 1 mespunt gerookte paprikapoeder
- 50 ml shoyu
- water
- 2 blaadjes laurier
- peterselie
- 2 koppen geroosterde boekweit (kasha)
- zout
Stoofpot met MAYA Seitan Fritti, champignon en aardpeer en kasha
Maya producten: Fritti
Met Seitan Fritti maak je deze winterse stoofpot heel snel klaar. De aardse smaken van de champignon, aardpeer en geroosterde boekweit versterken elkaar in dit gerecht.
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA Seitan Fritti nature of spicy
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 1 wortel
- 250 g kastanjechampignons
- 200 g aardpeer
- 200 g krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olie
- 1 kl tijm
- 1 koffielepel mosterd
- 1 mespunt gerookte paprikapoeder
- 50 ml shoyu
- water
- 2 blaadjes laurier
- peterselie
- 2 koppen geroosterde boekweit (kasha)
- zout
Bereiding
- Hak de ui en snipper de look fijn. Borstel intussen de wortels, de aardpeer en de krielaardappeltjes schoon en snij ze in stukken. Snij de champignons in 4.
- Verhit de olie warm in een kookpot en bak de champignons. Doe er de ui, look, wortel, de aardpeer en krieltjes bij en laat een paar minuutjes meestoven.
- Voeg de mosterd, de shoyu en de kruiden toe en zet het geheel onder water. Laat koken tot de groenten bijna gaar zijn.
- Zet de boekweit op met 4 koppen water en ½ kl zout. Breng aan de kook en laat 10 min koken op klein vuur.
- Voeg de Seitan Fritti toe aan de groenten en laat het geheel nog een 7-tal min sudderen op een klein vuurtje, zodat de saus kan binden. Roer af en toe om.
- Proef en voeg naar smaak nog wat extra shoyu toe.
- Serveer de boekweit met de seitan stoofpot. Versier met gehakte peterselie.