Ingrediënten

  • 1 pakje MAYA seitan 250 g
  • 500 g spaghetti
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 1 stengel witte selder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout/peper
  • 3 el olie
  • 2 blikjes tomaat in stukjes
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 150 ml water
  • Naar keuze: geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi

bereiding 30’

4 personen

Spaghetti Bolognaise

Maya productenSeitan

Een volledig plantaardige spaghetti bolognaise. Door de groenten heel fijn te snijden en ze aan te stoven tot ze volledig gaar zijn, geven ze de saus een zoete toets.

Ingrediënten

  • 1 pakje MAYA seitan 250 g
  • 500 g spaghetti
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 1 stengel witte selder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout/peper
  • 3 el olie
  • 2 blikjes tomaat in stukjes
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 150 ml water
  • Naar keuze: geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi

bereiding 30’

4 personen

Bereiding

  1. Breng een grote kom water aan de kook.
  2. Snij de wortel, de ui en de selder heel fijn. Hak de knoflook fijn. Hak de seitan.
  3. Verwarm de olie in een pot. Voeg de groenten toe en een snuifje zout. Stoof de groenten tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 min.
  4. Kook de spaghetti intussen in het kokend water. Volg de instructies op de verpakking.
  5. Doe de tomatenstukjes, het tomatenconcentraat en de seitan bij de gestoofde groenten. Laat nog 10 min. verder koken op een klein vuurtje. Breng dan op smaak met peper en zout.
  6. Giet de pasta af.
  7. Serveer de pasta met de bolognaise saus. Gebruik naar keuze geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi.
seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.