
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- 1 blok Seitan
- 500 g kastanje champignons
- 1/2 kl tijm
- 1 kl shoyu
- 1 el sojaroom
- 1 el olie
- Evt 1 kl amandelmeel
- 2 knolselder
- 50 ml sojaroom
- Z/P
- Nootmuskaat
- Pompoen
- 1 el olie
- 500 g spruitjes
Seitan Wellington
Maya producten: Seitan
Klassieker Vegan Style. Het is feestelijk, maar ook handig want je kan alle elementen van dit gerecht vooraf klaarmaken. Als de gasten er zijn moet je dit alleen nog bakken en opwarmen.
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- 1 blok Seitan
- 500 g kastanje champignons
- 1/2 kl tijm
- 1 kl shoyu
- 1 el sojaroom
- 1 el olie
- Evt 1 kl amandelmeel
- 2 knolselder
- 50 ml sojaroom
- Z/P
- Nootmuskaat
- Pompoen
- 1 el olie
- 500 g spruitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voorop 180°C
- Maak de champignons schoon en hak ze heel fijn. Bak ze in 1 el olie,tot het een pasta wordt. Breng op smaak met tijm en shoyu. Voeg de sojaroom toe en laat nog 5 min.bakken. Het mengsel moet mooi droog zijn. Als dit niet zo is, kan je een beetje amandelmeel toevoegen. Laat dit afkoelen.
- Snij de blok seitan in 4 stukken. Leg een plak bladerdeeg van ongeveer 18 x 18 cm. Snij de vier hoeken af, zodat je en kruisvorm krijgt en je het deeg als een doosje rond de seitan kan vouwen. Smeer in het midden een laag van champignon. Leg hierop een stuk seitan en besmeer met een laag champignon. Vouw het deeg over de seitan, zodat het mooi dicht is. Voor de kerstboom als versiering gebruik je een restje deeg. Snij een driehoek uit en snij deze langs beide kanten in. Leg dit op het Wellington-pakketje en duw het midden goed vast. Draai alle insnijdingen één keer om en duw de uiteinden goed vast. Bak dit ongeveer 30 min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en krokant is.
- Maak intussen de knolselder schoon en snij in dobbelsteentjes van 1 cm. Doe ze in een pot en voeg water toe tot de knolselder net niet onder staat. Voeg een snuifje zout toe. Kook de knolselder gaar.
- Maak intussen de spruitjes schoon en snij schijfjes pompoen. Stoom de spruitjes beetgaar. Bak de pompoen gaar in een beetje olie.
- Mix de knolselder met 50 ml sojaroom. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, liefst vers geraspte.
- Haal de Seitan Wellington uit de oven.
- Leg op elk bord een laagje van de knolselder puree. Zet er een Seitan Wellington op. Leg er de spruitjes en de gebakken pompoen bij.
Smakelijk!