Ingrediënten
- 1 tray Maya seitan Fritti Nature of Fritti Spicy
- 3 el sesamolie
- 1 cm gember
- 1 teentje look
- Rasp en sap van ½ limoen
- Evt. 1 rood pepertje
- 3 el shoyu + 10 el water
- 3 el ahornsiroop
- 2 el zonnebloempitten
- 1 kl shoyu
- Groene groenten van het seizoen, bv brocolli, kool, groene asperges, prei, courgettes, peultjes, kool …
Seitan Fritti met geblancheerde groene groenten
Maya producten: Fritti
De groene groenten met de lichte dressing vormen de basis van deze lichte en gezonde maaltijd. De krokant gebakken seitan fritti zorgen voor een lichte zoute smaak en een overvloed aan eiwitten.
Ingrediënten
- 1 tray Maya seitan Fritti Nature of Fritti Spicy
- 3 el sesamolie
- 1 cm gember
- 1 teentje look
- Rasp en sap van ½ limoen
- Evt. 1 rood pepertje
- 3 el shoyu + 10 el water
- 3 el ahornsiroop
- 2 el zonnebloempitten
- 1 kl shoyu
- Groene groenten van het seizoen, bv brocolli, kool, groene asperges, prei, courgettes, peultjes, kool …
Bereiding
- Breng een pot water aan de kook, met het teentje look erin.
- Was intussen de groenten, snij ze eventueel in stukken die even snel garen. Blancheer de groenten beetgaar in het kokend water. Giet de groenten af. Pureer de geblancheerde look met een snuifje zout, het limoensap en de helft van de sesamolie. Meng dit onder de groenten.
- Pel de gember en rasp ze fijn. Snij het pepertje fijn. Meng met de shoyu, het water en de ahornsiroop. Voeg hieraan ook de limoenrasp toe en de fijngesneden rode peper naar eigen smaak.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge pan. Giet ze in een bord en overgiet met 1 kl shoyu terwijl ze nog warm zijn. Meng dit goed.
- Bak de Fritti langs beide kanten goudbruin in de rest van de olie. Overgiet met het shoyumengsel en laat even inkoken.
- Serveer met de geblancheerde groene groenten en wat rijst of japanse pasta (somen of soba). Versier met de zonnebloempitten.