Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA Seitan Fritti of Seitan Fritti Spicy
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kl tijm
  • 1 mespuntje gerookte paprikapoeder (hot)
  • 400 ml sojaroom, of een andere plantaardige room
  • 2 el olie
  • Shoyu
  • Peper/zout
  • Evt. Een klein scheutje whisky

bereiding 20’

4 personen

Seitan Fritti met champignons en roomsaus

Maya productenFritti

Dit heerlijke romige stoofpotje maak je heel snel klaar. Door de paprikapoeder krijgt het een warme, rokerige smaak.

Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA Seitan Fritti of Seitan Fritti Spicy
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kl tijm
  • 1 mespuntje gerookte paprikapoeder (hot)
  • 400 ml sojaroom, of een andere plantaardige room
  • 2 el olie
  • Shoyu
  • Peper/zout
  • Evt. Een klein scheutje whisky

bereiding 20’

4 personen

Bereiding

  1. Snij de ui in blokjes. Hak de look fijn. Snij de champignons in vier.
  2. Stoof de champignons aan, tot ze goed gebakken zijn. Voeg de ui, de tijm en de look toe en laat 5 minuutjes stoven, tot de ui glazig is. Voeg op dit moment desgewenst de whisky toe en laat de alcohol uitkoken.
  3. Voeg de Seitan Fritti toe, samen met 250 ml water, 25 ml shoyu en een mespuntje gerookte paprikapoeder. Laat 7 minuutjes sudderen, roer af en toe om.
  4. Voeg dan de sojaroom toe en laat goed opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Heerlijk met frietjes of kroketten.

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.