Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA Seitan Fritti of Seitan Fritti Spicy
- 500 g kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 kl tijm
- 1 mespuntje gerookte paprikapoeder (hot)
- 400 ml sojaroom, of een andere plantaardige room
- 2 el olie
- Shoyu
- Peper/zout
- Evt. Een klein scheutje whisky
Seitan Fritti met champignons en roomsaus
Maya producten: Fritti
Dit heerlijke romige stoofpotje maak je heel snel klaar. Door de paprikapoeder krijgt het een warme, rokerige smaak.
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA Seitan Fritti of Seitan Fritti Spicy
- 500 g kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 kl tijm
- 1 mespuntje gerookte paprikapoeder (hot)
- 400 ml sojaroom, of een andere plantaardige room
- 2 el olie
- Shoyu
- Peper/zout
- Evt. Een klein scheutje whisky
Bereiding
- Snij de ui in blokjes. Hak de look fijn. Snij de champignons in vier.
- Stoof de champignons aan, tot ze goed gebakken zijn. Voeg de ui, de tijm en de look toe en laat 5 minuutjes stoven, tot de ui glazig is. Voeg op dit moment desgewenst de whisky toe en laat de alcohol uitkoken.
- Voeg de Seitan Fritti toe, samen met 250 ml water, 25 ml shoyu en een mespuntje gerookte paprikapoeder. Laat 7 minuutjes sudderen, roer af en toe om.
- Voeg dan de sojaroom toe en laat goed opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
- Heerlijk met frietjes of kroketten.