Ingrediënten
- 1 bol Maya seitan
- 1 knolselder, klein
- 2 handenvol rucola
- 1 rode ui
- 1 appel
- hazelnoten
- zout
- 2 el olie
- 1 el shoyu
- 1 kl tijm
- 3 el witte balsamicoazijn
- Gekookte zwarte Jasmijnrijst, of een ander restje granen
Salade van gebakken seitan en knolselder, zwarte rijst en rucola
Maya producten: Seitan
Deze snelle herfstsalade combineert frisse smaken ui en appel met de aardse smaak van knolselder en het zoute van de seitan. De zwarte rijst heeft een volle nootachtige smaak.
Ingrediënten
- 1 bol Maya seitan
- 1 knolselder, klein
- 2 handenvol rucola
- 1 rode ui
- 1 appel
- hazelnoten
- zout
- 2 el olie
- 1 el shoyu
- 1 kl tijm
- 3 el witte balsamicoazijn
- Gekookte zwarte Jasmijnrijst, of een ander restje granen
Bereiding
- Schil de rode ui en snij in fijne maantjes. Doe deze in een kommetje en overgiet met de balsamicoazijn en een snuifje zout. Meng goed.
- Maak de knolselder schoon en snij die in blokjes van 2 cm. Laat de olie warm worden in een pan en bak de knolselder aan alle kanten lichtjes goudbruin, tot die gaar is. Haal uit de pan en zet apart.
- Snij de seitan in blokjes van 2 cm en bak deze in dezelfde pan aan alle kanten goudbruin.
- Meng de seitan en de knolselder met de shoyu en de tijm.
- Was de rucola en dep of zwier droog.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze heerlijk beginnen te ruiken. Doe deze in een handdoek en wrijf tot alle schilletjes verwijderd zijn. Hak de hazelnoten.
- Was de appel en snij in fijne partjes. Doe deze bij de rode ui en meng even.
- Leg een laagje rijst in elk bord.
- Leg hierop de blokjes gebakken knolselder en de seitan. Strooi er de rucola, de ui en appel over en werk af met de gehakte noten. Sprenkel er de balsamico azijn, uit het potje van de ui en de appel, over.