Ingrediënten
- 2 pakjes verse Maya Tempeh
- 1 pastinaak
- 2 stronkjes witloof
- veldsla
- ½ rode ui
- ½ appel
- Takje peterselie
- Zonnebloempitten
- ½ el mosterd
- peper/zout
- lenteui
- 10 el olie
- 2 el shoyu
- Sap van 1 citroen
- Kruidenzout, bv Herbamare
- xtra shoyu
Tempeh met shoyu en citroen in herfstsalade
Maya producten: Tempeh
De combinatie van witloof met appel en veldsla is een klassieke combinatie. De extra smaken van gebakken pastinaak en tempeh passen verrassend goed in deze salade.
Ingrediënten
- 2 pakjes verse Maya Tempeh
- 1 pastinaak
- 2 stronkjes witloof
- veldsla
- ½ rode ui
- ½ appel
- Takje peterselie
- Zonnebloempitten
- ½ el mosterd
- peper/zout
- lenteui
- 10 el olie
- 2 el shoyu
- Sap van 1 citroen
- Kruidenzout, bv Herbamare
- xtra shoyu
Bereiding
- Was de veldsla grondig en droog die. Maak de witlof schoon, haal de blaadjes uit elkaar en snij indien nodig in hapklare stukken.
- Was de pastinaak en snij in plakjes van ½ cm. Zet een pan op het vuur en doe er 2 el olie in. Bak de plakken pastinaak goudbruin en gaar. Bestrooi met wat kruidenzout. Leg op een bord en maak de pan schoon.
- Rooster de zonnebloempitten droog in dezelfde pan. Roer regelmatig zodat de pitten niet aanbranden. Giet de pitten in een bord en besprenkel met shoyu. Zet apart.
- Halveer de tempeh en snij in driehoekjes. Bak de tempeh in de pan 5 el olie goudbruin en krokant. Pers er een halve citroen op uit en 2 el shoyu, laat even inkoken en haal ze dan uit de pan.
- Maak de dressing. Snij de rode ui en de appel in heel kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng deze met de olie, de mosterd en sap van ½ citroen. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de veldsalade met de pastinaak, de witloof en de tempeh. Sprenkel de dressing over de salade. Werk af met de zonnebloempitten.
Tip
Bak altijd wat tempeh extra. Het is heerlijk tussen de boterham.