Ingrediënten
- 1 bol Maya Seitan tarwe of spelt
- 1/2 à 1 savooikool, afhankelijk van de grootte
- 4 el pompoenpitten
- paar takjes Peterselie
- 1/4 à 1/2 rood pepertje
- 3 teentjes look
- 5 el olie
- Sap van ½ citroen
- ½ tl zeezout
- ½ tl shoyu
- Frituurolie
Gefrituurde seitan met salade van savooikool
Maya producten: Seitan
Gefrituurde blokjes seitan zijn lekker krokant langs buiten en zacht langs binnen. Ze zijn heerlijk in deze winterse maar toch frisse salade.
Ingrediënten
- 1 bol Maya Seitan tarwe of spelt
- 1/2 à 1 savooikool, afhankelijk van de grootte
- 4 el pompoenpitten
- paar takjes Peterselie
- 1/4 à 1/2 rood pepertje
- 3 teentjes look
- 5 el olie
- Sap van ½ citroen
- ½ tl zeezout
- ½ tl shoyu
- Frituurolie
Bereiding
- Zet een grote pot water op het vuur. Gooi er de ongepelde teentje look in en breng aan de kook.
- Verwarm de frituur olie tot 175°C. Snij de seitan in blokjes van ongeveer 1,5 à 2 cm.
- Haal 4 van de buitenste bladeren van de savooikool. Snij de rest van de savooikool fijn. Hak de rode peper en de peterselie fijn en zet apart.
- Rooster de pompoenpitten droog in een pan. Giet ze op een bord en bestrooi met de shoyu.
- Blancheer de 4 bladeren van de kool. Zet apart.
- Blancheer de fijngesneden kool. Giet af, spoel even onder koud water en laat goed uitlekken.
- Haal de teentjes look eruit, pel deze en plet ze fijn samen met het zout in een vijzel. Meng er de olie en citroensap onder tot je een homogene massa hebt. Roer er de gehakte peterselie en de fijngesneden rode peper onder.
- Frituur de seitanblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Overgiet de kool met de dressing en meng goed door elkaar. Leg in elk kommetje een koolblad met daarop de koolsalade en de gefrituurde seitan.
- Bestrooi met de pompoenpitten.
Tip
ik heb de portie seitan ruim berekend want bij ons gaat iedereen aan de haal met de blokjes gefrituurde seitan. Mocht je toch overhebben, dan kan je ze een paar dagen in de frigo bewaren voor een volgende salade of als korstjes in de soep.