Ingrediënten
- 500 g Maya seitan, tarwe of spelt
- 300 g gyozavellen (ø 10 cm)
- 1 ui
- 150 g jonge spinazie
- 2 teentjes look
- 1 el olie
- 4 el shoyu
- Evt. 1 mespuntje chilivlokken
- 2 kleine paksoi
- sojascheuten
- 2 lenteui
- 1,5 L water + dashipoeder of groentebouillonblokjes
- 2 stengels citroengras
- 5 cm gember
- 12 shitake
- 2 el mirin
- kiemen van prei of rode biet
Gyoza met seitan in bouillon
Maya producten: Seitan
Dit is zó lekker! Een heerlijk pittige, lichte bouillon met paksoi en gyoza's, gevuld met seitan. Het vraagt wel wat tijd om ze te maken, maar het is leuk en de moeite waard. Met dit recept maak je 32 stuks.
Ingrediënten
- 500 g Maya seitan, tarwe of spelt
- 300 g gyozavellen (ø 10 cm)
- 1 ui
- 150 g jonge spinazie
- 2 teentjes look
- 1 el olie
- 4 el shoyu
- Evt. 1 mespuntje chilivlokken
- 2 kleine paksoi
- sojascheuten
- 2 lenteui
- 1,5 L water + dashipoeder of groentebouillonblokjes
- 2 stengels citroengras
- 5 cm gember
- 12 shitake
- 2 el mirin
- kiemen van prei of rode biet
Bereiding
- Hak de ui en de look fijn. Snij de lenteui in dunne diagonale reepjes. Snij de paksoi in de lente in 4. Snij de citroengras in ringen. Was de spinazie en hak grof. Schil de gember en snij in dunne plakken. Hak de seitan fijn.
- Zet de bouillon op, voeg de shitake, citroengras en gember toe. Laat op een klein vuurtje trekken.
- Fruit de ui en de look aan tot ze glazig zijn. Doe de spinazie erbij en bak mee. Doe de seitangehakt erbij en roer goed door. Breng op smaak met 2 el shoyu en als je van heet houdt, ook de chilivlokjes.
- Leg 1 kl seitanvulling in het midden van het gyoza-vel, maak de randen nat en vouw dicht tot een maantje, zorg dat er geen lucht meer zit. Maak nu langs beide kanten 3 plooitjes naar het midden aan de bovenkant van de dumpling.
- Haal het citroengras en de gember uit de bouillon. Blancheer de paksoi kort in de bouillon. Haal ze eruit en zet apart.
- Kook de dumplings nu in de bouillon. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar.
- Breng de bouillon op smaak met 2 el shoyu en 2 el mirin.
- Leg in elke kom of diep bord 2 stukken paksoi,een paar shitakes en de dumplings. Giet er bouillon over.
- Versier met sojascheuten, lenteui en kiemen van rode biet of prei.