Ingrediënten

  • 500 g Maya seitan, tarwe of spelt 
  • 300 g gyozavellen (ø 10 cm) 
  • 1 ui 
  • 150 g jonge spinazie 
  • 2 teentjes look 
  • 1 el olie 
  • 4 el shoyu 
  • Evt. 1 mespuntje chilivlokken 
  • 2 kleine paksoi 
  • sojascheuten 
  • 2 lenteui 
  • 1,5 L water + dashipoeder  of groentebouillonblokjes 
  • 2 stengels citroengras 
  • 5 cm gember 
  • 12 shitake 
  • 2 el mirin 
  • kiemen van prei of rode biet

bereiding 40’

4 personen

Gyoza met seitan in bouillon 

Maya productenSeitan

Dit is zó lekker!  Een heerlijk pittige, lichte bouillon met paksoi en gyoza's, gevuld met seitan. Het vraagt wel wat tijd om ze te maken, maar het is leuk en de moeite waard. Met dit recept maak je 32 stuks. 

Ingrediënten

  • 500 g Maya seitan, tarwe of spelt 
  • 300 g gyozavellen (ø 10 cm) 
  • 1 ui 
  • 150 g jonge spinazie 
  • 2 teentjes look 
  • 1 el olie 
  • 4 el shoyu 
  • Evt. 1 mespuntje chilivlokken 
  • 2 kleine paksoi 
  • sojascheuten 
  • 2 lenteui 
  • 1,5 L water + dashipoeder  of groentebouillonblokjes 
  • 2 stengels citroengras 
  • 5 cm gember 
  • 12 shitake 
  • 2 el mirin 
  • kiemen van prei of rode biet

bereiding 40’

4 personen

Bereiding

  1. Hak de ui en de look fijn. Snij de lenteui in dunne diagonale reepjes. Snij de paksoi in de lente in 4. Snij de citroengras in ringen. Was de spinazie en hak grof. Schil de gember en snij in dunne plakken. Hak de seitan fijn.  
  2. Zet de bouillon op, voeg de shitake, citroengras en gember toe. Laat op een klein vuurtje trekken. 
  3. Fruit de ui en de look aan tot ze glazig zijn. Doe de spinazie erbij en bak mee. Doe de seitangehakt erbij en roer goed door. Breng op smaak met 2 el shoyu en als je van heet houdt, ook de chilivlokjes. 
  4. Leg 1 kl seitanvulling in het midden van het gyoza-vel, maak de randen nat en vouw dicht tot een maantje, zorg dat er geen lucht meer zit. Maak nu langs beide kanten 3 plooitjes naar het midden aan de bovenkant van de dumpling. 
  5. Haal het citroengras en de gember uit de bouillon. Blancheer de paksoi kort in de bouillon. Haal ze eruit en zet apart. 
  6. Kook de dumplings nu in de bouillon. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar. 
  7. Breng de bouillon op smaak met 2 el shoyu en 2 el mirin. 
  8. Leg in elke kom of diep bord 2 stukken paksoi,een paar shitakes en de dumplings.  Giet er bouillon over. 
  9. Versier met sojascheuten, lenteui en kiemen van rode biet of prei.
seitan tarwe blok packshot

Wist je dat ...

Seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat Seitan alle 9 essentiële aminozuren, maar geen cholesterol.