Ingrediënten

  • 1 pakje Maya Seitan
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1/2 kl gerookte paprika poeder
  • Snuifje cayenne
  • 1/2 kl tijm
  • 1 kl shoyu
  • 1 el olie
  • 1 stokbrood
  • Sla, evt ook wat rucola
  • 1 tomaat
  • 1/4 Komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 200 ml sojaroom
  • 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl umeboshipasta ( of geutje azijn of citroensap en ¼ kl zout)

bereiding 10’

2 à 3 personen

Club sandwich met seitan

Maya productenSeitan

Ingrediënten

  • 1 pakje Maya Seitan
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 1/2 kl gerookte paprika poeder
  • Snuifje cayenne
  • 1/2 kl tijm
  • 1 kl shoyu
  • 1 el olie
  • 1 stokbrood
  • Sla, evt ook wat rucola
  • 1 tomaat
  • 1/4 Komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 200 ml sojaroom
  • 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl umeboshipasta ( of geutje azijn of citroensap en ¼ kl zout)

bereiding 10’

2 à 3 personen

Bereiding

  1. Snij de Seitan in reepjes.
  2. Zet een pan op het vuur en bak de seitan in de olie. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en de shoyu toe. Laat nog één minuutje bakken.
  3. Snij de sla fijn. Snij de tomaat in dunne plakjes. Snij de komkommer in dunne plakjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes.
  4. Voor de sojanaise doe je de olie, de sojaroom, de mosterd en de umeboshipasta in een maatbeker. Mix alles tot een gladde, romige massa.
  5. Snij het stokbrood open en besmeer beide zijden met de sojanaise. Leg sla, tomaten, ui en komkommer op één zijde. Leg hierop de gebakken seitan. Snij in stukken. Smakelijk!
seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

Seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat Seitan alle 9 essentiële aminozuren, maar geen cholesterol.


Lees ook: