RESPECT VOOR ONZE PLANEET

Omdat we bewust kiezen voor een hoge kwaliteit én een zo klein mogelijke impact op het milieu dragen al onze ingrediënten een bio-label. Ook alle MAYA-producten dragen het bio-label.

Het EU bio-label is een label dat verplicht is voor alle biologische verpakte voedingsproducten. Het wordt beheerd door de Europese Commissie. Aan de hand van dat label kunnen consumenten overal in Europa bio herkennen. Die producten moeten voor de volle 100 procent biologisch zijn, tenzij het om verwerkte producten gaat: dan moet minimaal 95 procent van de ingrediënten afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Bij biologische landbouw worden geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruikt. Genetisch gemodificeerde organismen mogen evenmin.

Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop en besteedt aandacht aan dierenwelzijn en aan de algemene principes van milieuzorg. 

De controle gebeurt jaarlijks door onafhankelijke controleorganisaties. 

Download hier het biocertificaat >

PLANT-AARDIG

Onze producten en productie is volledig plantaardig. Dit is goed voor onze planeet, goed voor de dieren en goed voor ons.

Het V-label is een internationaal erkend, geregistreerd symbool voor de labelling van vegan en vegetarische producten en diensten.  
Er is nog geen echte wetgeving rond vegan en vegetarische producten. Met gestandardiseerde criteria garandeert het V-label in heel Europa voor de herkenbaarheid en de garantie van de vegan en vegetarische producten. 
Op deze manier kunnen consumenten bij het winkelen gemakkelijk vegan of vegetarische producten herkennen en zeker zijn van deze kwaliteit.  

De controle gebeurt jaarlijks door onafhankelijke controleorganisatie. Op die manier is er duidelijkheid en transparantie over het gebruik van dierlijke ingrediënten en producten.

Download hier het Vegan-certificaat >

VEILIG VOEDSEL

Iedere dag opnieuw zorgen alle medewerkers ervoor dat de MAYA-producten op een veilige manier worden geproduceerd. Daar kan u op vertrouwen. Met een score van 98,94 % haalden we met vlag en wimpel ons IFS-certficaat. 

Ons bedrijf en onze producten zijn IFS-gecertifieerd. IFS staat voor International Featured Standards. Dit is een voedselveiligheidsstandaard gebaseerd op de HACCP-methode. Je moet voldoen aan een heleboel normeisen ivm de verantwoordelijkheid van het hoger management, kwaliteit en voedselveiligheid middelen en personeel, planning en productieproces, metingen, analyse en verbeteringen 

Binnen de IFS wordt gewerkt met 10 “knock-out-criteria”. Voldoe je niet aan één van de eisen, dan is het niet mogelijk om het certificaat te behalen. 

Het certificaat is één jaar geldig, en wordt jaarlijks geaudit. 

Download hier het IFS-certificaat >

Ontdek en proef

Ben je benieuwd naar onze plantaardige Maya-producten en hoe je ze kunt klaarmaken? Neem dan een kijkje bij onze producten en recepten.