Tarwe Seitan
Traditioneel wordt seitan van tarwe gemaakt. Tarweseitan is rijk aan eiwitten (22-25%), bevat bijna geen verzadigde vetten (0,28%) en geen cholesterol. Supergezond!
Bij Maya maken we seitan van biologisch geteelde Manitoba-bloem. We geven hem een zachte structuur en een rijke umami-smaak door de seitan in een bouillon van shoyu en kruiden te koken.
Ingrediënten
tarwebloem*, shoyu* (water, sojabonen*, tarwe*, zeezout), gember*, kombu*, kruiden* (*= gecertificeerd bio)
Allergenen
Tarwe, soja.
Bevat mogelijk sporen van sesam en haver.
Bereiding
Onze seitan is veelzijdig en makkelijk te bereiden. Omdat de seitan al gaar is, moet je bij de bereiding geen rekening te houden met een gaartijd. Bak hem gewoon goudbruin in de pan of verwerk hem in je gerechten.
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 474 kJ/112 kcal |
Vetten | 1,50 g |
waarvan verzadigd | 0,28 g |
Koolhydraten | 2,19 g |
waarvan suikers | 0,40 g |
Eiwitten | 22,30 g |
Voedingsvezels | 0,30 g |
Zout | 0,60 g |
Vraag naar onze producten in de natuurvoedingswinkel.