Ingrediënten
- 1 pakje Maya Seitan
- 1 kl tomatenconcentraat
- 1/2 kl gerookte paprika poeder
- Snuifje cayenne
- 1/2 kl tijm
- 1 kl shoyu
- 1 el olie
- 1 stokbrood
- Sla, evt ook wat rucola
- 1 tomaat
- 1/4 Komkommer
- 1 kleine rode ui
- 200 ml sojaroom
- 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta ( of geutje azijn of citroensap en ¼ kl zout)
Club sandwich met seitan
Maya producten: Seitan
Ingrediënten
- 1 pakje Maya Seitan
- 1 kl tomatenconcentraat
- 1/2 kl gerookte paprika poeder
- Snuifje cayenne
- 1/2 kl tijm
- 1 kl shoyu
- 1 el olie
- 1 stokbrood
- Sla, evt ook wat rucola
- 1 tomaat
- 1/4 Komkommer
- 1 kleine rode ui
- 200 ml sojaroom
- 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta ( of geutje azijn of citroensap en ¼ kl zout)
Bereiding
- Snij de Seitan in reepjes.
- Zet een pan op het vuur en bak de seitan in de olie. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en de shoyu toe. Laat nog één minuutje bakken.
- Snij de sla fijn. Snij de tomaat in dunne plakjes. Snij de komkommer in dunne plakjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes.
- Voor de sojanaise doe je de olie, de sojaroom, de mosterd en de umeboshipasta in een maatbeker. Mix alles tot een gladde, romige massa.
- Snij het stokbrood open en besmeer beide zijden met de sojanaise. Leg sla, tomaten, ui en komkommer op één zijde. Leg hierop de gebakken seitan. Snij in stukken. Smakelijk!