Ingrediënten
- 1 pakje MAYA seitan 250 g
- 500 g spaghetti
- 1 grote wortel
- 1 grote ui
- 1 stengel witte selder
- 2 teentjes knoflook
- zout/peper
- 3 el olie
- 2 blikjes tomaat in stukjes
- 70 g tomatenconcentraat
- 150 ml water
- Naar keuze: geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi
Spaghetti Bolognaise
Maya producten: Seitan
Een volledig plantaardige spaghetti bolognaise. Door de groenten heel fijn te snijden en ze aan te stoven tot ze volledig gaar zijn, geven ze de saus een zoete toets.
Ingrediënten
- 1 pakje MAYA seitan 250 g
- 500 g spaghetti
- 1 grote wortel
- 1 grote ui
- 1 stengel witte selder
- 2 teentjes knoflook
- zout/peper
- 3 el olie
- 2 blikjes tomaat in stukjes
- 70 g tomatenconcentraat
- 150 ml water
- Naar keuze: geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi
Bereiding
- Breng een grote kom water aan de kook.
- Snij de wortel, de ui en de selder heel fijn. Hak de knoflook fijn. Hak de seitan.
- Verwarm de olie in een pot. Voeg de groenten toe en een snuifje zout. Stoof de groenten tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 10 min.
- Kook de spaghetti intussen in het kokend water. Volg de instructies op de verpakking.
- Doe de tomatenstukjes, het tomatenconcentraat en de seitan bij de gestoofde groenten. Laat nog 10 min. verder koken op een klein vuurtje. Breng dan op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af.
- Serveer de pasta met de bolognaise saus. Gebruik naar keuze geraspte (vegan) kaas of geraspte mochi.