Winterse stoofpot

Deze seitanstoofpot is een heerlijk éénpansgerecht. Supermakkelijk en snel klaar. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten.

Ingrediënten

4 personen.

  • 2 bakjes Maya Seitan Fritty Spicy
  • 12 zilveruitjes (vers) of 2 uien in maantjes
  • 2 wortels
  • 12 krielaardappeltjes
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 7 à 10 eetlepels sojasaus
  • verse tijm, rozemarijn, laurierblad
  • 20 cl bruin bier (Jessenhofke Bruin)
  • 5 eetlepels ahornsiroop
  • 1 el olie
  • water

Bereiding

Pel de uitjes, schil de wortelen en snij deze in stukken.

Doe de olie in een pot en laat de uien glazig stoven.

Plet de look en doe samen met de wortel bij de ui. Voeg de gewassen en de gehalveerde krielaardappeltjes toe. Laat nog een 5-tal min. stoven.

Voeg de mosterd en de tomatenpuree toe. Doe de seitan Fritti in de pot, samen met de kruiden. Overgiet met bruin bier, sojasaus en ahornsiroop. Zet het geheel onder water.

Laat op een zacht vuurtje 20 min. sudderen.

Smakelijk !

Producten

Dit is een recept met Maya seitan fritty spicy.

 

Terug naar de recepten.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi