Seitanstoverij

Deze seitanstoverij is de vegetarische variant van stoofvlees. Het kan dus gegeten worden bij elk gerecht waarbij stoofvlees geserveerd wordt. Je kan eindeloos variëren met ingrediënten en smaken, maar deze versie smaakt uitzonderlijk goed met frietjes en wat rauwkost.

Ingrediënten

4 personen.

  • 2 bakjes Maya Seitan Fritty Spicy
  • 1 ui - in maantjes gesneden
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 teentje look - fijngehakt
  • Een scheutje olijfolie
  • 50 a 100 ml sojasaus
  • Halve koffielepel miso (optioneel)
  • Wat citroenrasp
  • 1 koffielepel gedroogde provencaalse kruiden
  • 1 eetlepel verse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano en salie)

Bereiding

Stoof de ui glazig. Doe er daarna de fijngesnipperde look en de tomatenpuree bij en laat nog eventjes verder stoven.

Voeg de fritties en de sjojoe toe en zet alles onder water. Laat op een klein vuurtje pruttelen zodat de saus zich kan binden. Roer regelmatig om.

Doe nu de miso (optioneel), de citroenrasp en de gedroogde kruiden bij de gebonden saus, en laat alles nog een 5 minuten pruttelen.

Voeg de verse kruiden pas toe als alles gaar is. Roer nog even alles om en serveer!

Producten

Dit is een recept met Maya seitan fritty spicy.

 

Terug naar de recepten.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi