Seitanfritti met pompoen

Een heerlijk gerecht met een rijke smaak.

Ingrediënten

4 personen.

  • 2 bakjes Maya Seitan Fritty Spicy
  • 2 uien in maantjes
  • 500 g hokkaidopompoen in maantjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 mespuntje pimentpoeder
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder(cook)
  • 1/2 theelepel steranijs tot poeder gemalen
  • 20 cl bruin bier (Jessenhofke Bruin)
  • 4 pijpui, diagonaal gesneden
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • water

Bereiding.

Doe de olie in een pot en laat de uien een 3-tal minuten glazig stoven, samen met de pompoen.

Voeg een beetje water toe en laat nog een 5-tal min. verder sudderen, met het deksel op de pan.

Meng de sojasaus met de ahornsiroop, de pimentpoeder, de 5-kruidenpoeder, de gember en de steranijs in een potje.

Wok de seitanfritti tot de stukjes krokant zijn. Doe ze in de pan samen met de ui en de pompoen. Blus met bier en overgiet het geheel met de kruidenmengeling. Laat nog een 5-tal minuutjes sudderen.

Strooi de basilicum en de pijpui over het gerecht. Dien op met een aromatische rijst, zoals basmati of thai.

Smakelijk !

Producten

Dit is een recept met Maya seitan fritty spicy.

 

Terug naar de recepten.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi