Chocoladedessert met tofu

Voor alle chocolade-lovers.

Ingrediënten

voor 8 kleine dessertpotjes.

  • 250 g tofu Seven Arrows
  • 200 g zwarte chocolade
  • 125 ml water
  • 125 ml tarwestroop
  • 1 g agar-agar in poeder
  • 4-kruidenpoeder (optioneel)
  • handvol cranberries
  • gedroogde mandarijn schil, in reepjes

Bereiding

Breng het water met de tarwestroop aan de kook, samen met de mandarijnschil.

Laat intussen de chocolade au bain marie smelten en mix de tofu romig.

Als het water met de stroop kookt voeg je de agar-agarpoeder toe en laat nog een 2-tal min. goed doorkoken. Voeg na 1 min. de cranberries toe.

Haal de cranberries en de mandarijnschil met een zeefje uit dit mengsel en leg ze op een schaal.

Meng de tofu met de chocolade en het agarmengsel tot een gladde massa.

Giet dit mengsel in kleine espresso-kopjes of schaaltjes. Versier met de 'geconfijte' cranberries en de mandarijnschilletjes.

Laat de dessertjes opstijven.

Smakelijk !

Producten

Dit is een recept met Seven Arrows tofu.

Terug naar de recepten.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi