
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
- 1 grote ui
- 250g kastanjechampignons
- 1 teentje look
- 50 ml shoyu + 400 ml water
- 2 blaadjes laurier, een paar takjes verse tijm
- 250 ml neutrale olie (bv. ontgeurde zonnebloemolie)
- 250 ml sojaroom
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta (of 1 el azijn of citroensap en peper en zout)
- 1 kg verse voorgebakken frieten
Vegan stoverij met MAYA Seitan Fritti en frieten
Maya producten: Fritti
Dit recept is genoeg voor 4 gewone porties. Maar iedereen vindt dit zo lekker dat je beter wat meer kan maken ...
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
- 1 grote ui
- 250g kastanjechampignons
- 1 teentje look
- 50 ml shoyu + 400 ml water
- 2 blaadjes laurier, een paar takjes verse tijm
- 250 ml neutrale olie (bv. ontgeurde zonnebloemolie)
- 250 ml sojaroom
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta (of 1 el azijn of citroensap en peper en zout)
- 1 kg verse voorgebakken frieten
Bereiding
- Warm de frituurolie voor tot 175 °C.
- Snij de ui in maantjes en snipper de look fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
- Maak de sojanaise. Doe de olie, de sojaroom, de mosterd en de umeboshipasta in een mengbeker en mix met een staafmixer tot een gladde, romige sojanaise.
- Verhit de olie warm in een kookpot en bak de champignons goudbruin. Doe er de ui en de look bij en laat ze meebakken tot ze glazig zijn.
- Voeg de seitan fritti, de shoyu, water en de kruiden toe en laat een 15-tal min sudderen op een klein vuurtje, zodat de saus kan binden. Roer af en toe om.
- Proef en voeg indien nodig, naar eigen smaak, nog wat extra shoyu toe.
- Bak de frietjes. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.
- Serveer de stoverij met de frietjes, sla en sojanaise.