Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 2 wortels
- 250 g krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olie
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 koffielepel mosterd
- 50 ml shoyu
- 4 eetlepels ahornsiroop
- Water of dashi (bouillon met kombu)
- 2 blaadjes laurier
- een paar takjes verse tijm
- brood
Stoofpotje met MAYA Seitan Fritti
Maya producten: Fritti
Stoverij maken is helemaal niet veel werk! Toch niet met seitan fritti want deze zijn al gaar en zorgen voor een mooi gebonden saus.
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 2 wortels
- 250 g krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olie
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 koffielepel mosterd
- 50 ml shoyu
- 4 eetlepels ahornsiroop
- Water of dashi (bouillon met kombu)
- 2 blaadjes laurier
- een paar takjes verse tijm
- brood
Bereiding
- Snij de ui in maantjes en snipper de look fijn. Borstel intussen de wortels en de krielaardappeltjes schoon en snij ze in stukken.
- Verhit de olie warm in een kookpot en sauteer de ui en de look glazig. Doe er de wortel en krieltjes bij en laat een paar minuutjes meebakken.
- Voeg de mosterd en de tomatenpuree, de shoyu en de kruiden toe en zet het geheel onder water (dashi). Laat een 7-tal min. koken.
- Voeg dan de Seitan Fritti en de ahornsiroop toe en laat het geheel nog een 10-tal min. sudderen op een klein vuurtje zodat de saus kan binden. Roer af en toe om. Proef en voeg naar smaak nog wat extra shoyu toe.
- Serveer met een paar stukken brood. Dan kan je lekker soppen.