Ingrediënten

  • 2 pakjes Maya seitan croquette of 4 Maya seitanworsten 
  • 1 rode kool 
  • 1 appel 
  • 1 rode ui 
  • 2 el olie
  • ½ à 1 tl 4-kruidenpoeder
  • 6 el Balsamicoazijn 
  • Laurier 
  • Peper en zout 
  • 2 el ahornsiroop 
  • Water 
  • 1 kop gierst + 3,5 koppen water 
  • Nootmuskaat 
  • 100 ml Sojaroom 

75 min

4 personen

Seitancroquette met rode kool 

Maya productenCroquette

Worst met rode kool, een echte winterse klassieker. Met Maya seitancroquette maken we een heerlijke vegan versie. De rode kool krijgt wat extra pit. 

Ingrediënten

  • 2 pakjes Maya seitan croquette of 4 Maya seitanworsten 
  • 1 rode kool 
  • 1 appel 
  • 1 rode ui 
  • 2 el olie
  • ½ à 1 tl 4-kruidenpoeder
  • 6 el Balsamicoazijn 
  • Laurier 
  • Peper en zout 
  • 2 el ahornsiroop 
  • Water 
  • 1 kop gierst + 3,5 koppen water 
  • Nootmuskaat 
  • 100 ml Sojaroom 

75 min

4 personen

Bereiding

  1. Snij de rode kool fijn, met een mandoline of een mes. Snij de ui in fijne maantjes. Verwijder het klokhuis en snij de appel in plakjes. 
  2. Verwarm olie een grote kookpot. Stoof hierin de ui aan tot hij glazig ziet. 
  3. Voeg de rode kool en de appel toe. Breng op smaak met peper en zout en de 4-kruidenpoeder. Overgiet met de balsamicoazijn, de ahornsiroop en een klein bodempje water. Meng goed door elkaar. Leg er het blaadje laurier bij. Laat het geheel even aan de kook komen en laat nog een uurtje sudderen op een zacht vuurtje onder gesloten deksel. 
  4. Was intussen de gierst tot het water helder is. Breng de gierst met het water en ½ kl zout aan de kook. Zet op een klein vuurtje en laat onder deksel gaarkoken in ongeveer 20 min. Mix de gierst samen met de sojaroom tot een zachte puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.  
  5. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de seitanworstjes op een rooster en laat ze 10 min. opwarmen in de warme oven. Serveer de worstjes met de kool en de gierstpuree. 

Tip

- als je de azijn vanaf het begin toevoegt, blijft de kool krokant. Wil je liever zacht gekookte rode kool, voeg de azijn dan pas toe als de kool bijna klaar is. 

- Warm de worstjes door en door warm, anders smaken ze droog. Dat komt door de gierst die erin zit. 

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.