Ingrediënten

  • 1 bol Maya Seitan of 2 pakjes Maya Seitan
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 g tomaten
  • 1 kl tijm
  • 750 gr kriel aardappeltjes
  • 6 el olie
  • zout/peper

voorbereiding 20’
bereiding 30’

4 personen

Ratatouille met gebakken seitan en aardappeltjes

Maya productenSeitan

Smaken die je doen wegdromen van vakanties in Zuid-Frankrijk. Seitan moet maar heel kort op de BBQ. Net genoeg om warm te worden, wat grillstrepen te krijgen en een heerlijke rokerige smaak.

Ingrediënten

  • 1 bol Maya Seitan of 2 pakjes Maya Seitan
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 g tomaten
  • 1 kl tijm
  • 750 gr kriel aardappeltjes
  • 6 el olie
  • zout/peper

voorbereiding 20’
bereiding 30’

4 personen

Bereiding

  1. Maak de groenten schoon. Snipper de look fijn. Snij de ui, de courgette en de aubergine in blokjes. Snij de paprika in stukjes van dezelfde grootte. Haal de kroontjes uit de tomaten en snij ze in stukken.
  2. Verhit 2 el olie in een kookpot en stoof de uien aan, doe er de look bij en laat even meebakken. Voeg de courgette, de aubergine, de paprika en een snuifje zout toe en laat het geheel 10 minuutjes stoven onder deksel. Doe de tomaten en de tijm erbij, zet het deksel op de pot en laat 30 minuten sudderen op een klein vuurtje. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schrob de aardappeltjes schoon. Snij ze in 2 en kook ze gaar.
  4. Giet de aardappeltjes af. Zet een pan op het vuur met 3 el olie. Bak de aardappeltjes hierin krokant.
  5. Zet een grillpan op het vuur en laat die heet worden. Snij de bol seitan in plakken van 2 cm. Wrijf deze in met de rest van de olie en bak de seitan. Voor een mooi grillpatroon bak je de seitan op één zijde tot je een grill-patroon krijgt, draai dan de seitan een kwartslag en laat bakken tot je een ruitpatroon krijgt. Doe hetzelfde langs de andere zijde. Werk de gebakken seitan af met een beetje grof zout.
  6. Serveer de seitan met de gebakken aardappeltjes en een flinke schep ratatouille.

Tip

Je kan een heerlijk boterhambeleg maken met een restje van de ratatouille en de seitan. Mix de ratatouille, hak de seitan fijn en meng dit samen. Breng op smaak met shoyu of peper en zout en eventueel wat fijngehakte kruiden.

seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.