Ingrediënten
- 500 g seitan (1 bol of 2 pakjes Maya seitan of spelseitan in sneetjes)
- 4 à 8 kleine pompoentjes, afhankelijk van de grootte
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kop boekweit
- 3 kopjes dashi van kombu en shitake of groentenbouillon
- 4 el shoyu
- Verse peterselie/salie/tijm
- 4 el olie
- Zout
- 3 el pompoenpitten
- Handvol rucola
- 1 rode ui
- 1 el (ume)azijn
Pompoen in de oven met seitan en boekweit
Maya producten: Seitan
Deze kleine pompoentjes gevuld met seitan en boekweit, zien er niet alleen mooi uit, ze zijn smaken ook ongelofelijk lekker.
Ingrediënten
- 500 g seitan (1 bol of 2 pakjes Maya seitan of spelseitan in sneetjes)
- 4 à 8 kleine pompoentjes, afhankelijk van de grootte
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kop boekweit
- 3 kopjes dashi van kombu en shitake of groentenbouillon
- 4 el shoyu
- Verse peterselie/salie/tijm
- 4 el olie
- Zout
- 3 el pompoenpitten
- Handvol rucola
- 1 rode ui
- 1 el (ume)azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Was de pompoenen, snij een kapje af en haal de pitten eruit. Snij eventueel een klein beetje van de onderkant zodat de pompoen mooi blijft staan. Snij de ui fijn en snipper de look. Hak de kruiden fijn. Hak de seitan grof. Snij de rode ui in fijne maantjes.
- Meng de rode ui met de azijn en zet apart.
- Bak de uien in 1 el aan tot ze bijna glazig zijn. Voeg de look toe en laat nog even bakken. Voeg de boekweit toe, 2 koppen bouillon en ½ kl zout. Breng aan de kook en laat 10 min. Verder garen op een klein vuurtje. Meng de seitan met de2 el shoyu en de kruiden. Roer deze door de boekweit.
- Wrijf de pompoen in met een beetje olie. Vul de pompoenen met dit mengsel, zet het hoedje erop en zet ze in een ovenschaal. Giet de rest van de bouillon in de schaal, samen met 1 el shoyu. Laat de pompoen bakken in de oven tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 40 min à 50 minuten, afhankelijk van de grootte.
- Rooster intussen de pompoenpitten droog in een pan, roer ze voortdurend door, zodat ze niet verbranden. De pitten zijn klaar als ze lichtjes opblazen. Giet ze in een bordje en besprenkel ze met shoyu.
- Meng de rucola met een klein beetje olie. Meng er de gepekelde rode ui door en bestrooi met de pompoenpitten.
- Serveer de gevulde pompoen met de rucolasalade.
Tip
Je kan natuurlijk ook een grote pompoen vullen en bakken, deze moet dan wat langer bakken in de oven, test of de pompoen gaar is door er in te prikken