Ingrediënten
- 2 pakjes Maya verse Tempeh
- 4 el neutrale olie
- 1 krop sla
- Een paar takjes peterselie
- ½ à 1 rode peper, naar smaak
- 50 ml rijstazijn
- 50 ml rijststroop
- 1 el shoyu
- 200 ml sojaroom
- 200 ml neutrale olie
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta
Pittige gebakken MAYA-tempeh in sla-wraps
Maya producten: Tempeh
De sla-wraps en de sojanaise zijn heerlijk verkoelend bij de hete smaak van de gebakken tempeh.
Ingrediënten
- 2 pakjes Maya verse Tempeh
- 4 el neutrale olie
- 1 krop sla
- Een paar takjes peterselie
- ½ à 1 rode peper, naar smaak
- 50 ml rijstazijn
- 50 ml rijststroop
- 1 el shoyu
- 200 ml sojaroom
- 200 ml neutrale olie
- 1 kl mosterd
- 1 kl umeboshipasta
Bereiding
- Snij de verse tempeh in reepjes van ongeveer ½ cm. Was het mes en de snijplank die je gebruikt achteraf grondig.
- Hak de peterselie fijn.
- Hak het pepertje fijn. Als je niet van superheet houdt, verwijder zaad en zaadljsten uit de rode peper.
- Haal de slablaadjes uit elkaar, was en droog ze.
- Meng de azijn, de rijststroop en de shoyu, zet apart.
- Mix voor de sojanaise de sojaroom, de mosterd, umeboshipasta en olie tot een gladde massa. Laat nog even opstijven in de frigo.
- Warm de olie op in de pan en bak de tempeh langs beide zijden goudbruin en krokant. Overgiet de tempeh met het mengsel van zijn, stroop en shoyu. Voeg de gehakte peper toe en laat een 2-tal minuten inkoken.
- Werk af met de peterselie.
- Leg elk plakje tempeh op een blaadje sla, giet er nog wat van de zoetzure saus over. Werk naar smaak af met een toefje sojanaise. Vouw de sla dicht als een wrap.
- Je eet de wraps uit het vuistje, tussen een broodje of met wat rijst.