Ingrediënten
- 2 trays Maya seitan fritti nature
- 4 pitabroodjes
- kiemen naar smaak
- 1 wortel
- ¼ rode kool
- 6 el azijn
- 1 kl shoyu
- 3 el appeldiksap met rood fruit
- 2 kl mosterd
- 2 el ontgeurde zonnebloemolie
- Handvol peterselie
- 1 teentje look
- zout
Pittabroodje met seitan fritti, gepickelde rode kool en een lookpeterselie dressing
Maya producten: Fritti
Een snelle hap. Maar maak de gepickelde rode kool vooraf want deze heeft tijd nodig. Het kan de dag ervoor of de week ervoor, hij bewaart lang in de koelkast...
Ingrediënten
- 2 trays Maya seitan fritti nature
- 4 pitabroodjes
- kiemen naar smaak
- 1 wortel
- ¼ rode kool
- 6 el azijn
- 1 kl shoyu
- 3 el appeldiksap met rood fruit
- 2 kl mosterd
- 2 el ontgeurde zonnebloemolie
- Handvol peterselie
- 1 teentje look
- zout
Bereiding
- Snij de rode kool fijn. Doe in een glazen schaal. Overgiet met de azijn en het diksap. Overgiet met heet water, tot de kool net onder staat. Laat minstens 6 uur staan.
- Maak de dressing. Meng hiervoor de mosterd, zonnebloemolie, peterselie, look en een snuifje zout in een mengbeker en mix tot een smeuïge massa.
- Rasp de wortel fijn.
- Verhit een pan en doe er de olie en de seitanfritti in. Bak de fritti krokant. Schud de fritti regelmatig op. Als de fritti helemaal gebakken zijn, meng er dan een koffielepel shoyu onder.
- Warm de pitabroodjes in de toaster.
- Besmeer de broodjes met een laagje dressing. Vul de broodjes met de seitanfritti, de wortel en de gepickelde kool, werk af met een lepeltje dressing en een laagje kiemen.
Tip
Wil je de seitan fritti lekker pittig. Overgiet ze dan na het bakken met 1 kl shoyu, gemengd met wat srirachasaus.