Ingrediënten

  • 1 pakje Maya verse Tempeh 
  • Frituurolie 
  • 2 el shoyu 
  • 1 stengel prei 
  • 1 ui 
  • 1 bussel kervel 
  • 2 el olie 
  • 30 g dashipoeder + 1.5 l water 
  • 2 el rijstmeel  
  • Peper/zout 

30 min 

4 personen

Kervelsoep met krokant gebakken verse Tempeh van MAYA 

Maya productenTempeh

Geen broodkorstjes of spek in deze soep. De krokant gebakken tempeh zorgt voor smaak en eiwitten. Maak er voldoende ze zijn verslavend.   

Ingrediënten

  • 1 pakje Maya verse Tempeh 
  • Frituurolie 
  • 2 el shoyu 
  • 1 stengel prei 
  • 1 ui 
  • 1 bussel kervel 
  • 2 el olie 
  • 30 g dashipoeder + 1.5 l water 
  • 2 el rijstmeel  
  • Peper/zout 

30 min 

4 personen

Bereiding

  1. Snij de prei en de ui fijn. Stoof deze met de olie aan in een grote pot.  
  2. Los de dashi op in het water, giet dit over de groenten en laat 20 min koken.  
  3. Snij intussen de tempeh in heel fijne ‘frietjes’ en frituur tot ze krokant zijn. Laat ze even uitlekken en doe ze in een kom. Overgiet met de shoyu en schud even op. 
  4. Los het rijstmeel op in een beetje water en giet dit bij de soep. Laat nog 5 min inkoken, dan krijg je een romige, mooi gebonden soep.  Haal de kom van het vuur. 
  5. Hak de kervel grof, hou een paar takjes apart en doe de rest in de hete soep. Mix het geheel tot een mooie frisgroene soep. 
  6. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Serveer de soep met de krokant gebakken tempeh-frietjes. 

Tip

Wist je dat

Tempeh heel licht verteerbaar is door de fermentatie van sojabonen. Tempeh is rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Bovendien bevat verse tempeh vitamine B12.