
Ingrediënten
- 4 sneden MAYA tarwe seitan speltseitan
- Bloem
- 6 eetlepels olie
- 4 eetlepels mosterd
- 120 ml water
- 50 ml sojaroom(of een andere plantaardige room)
- Peper en zout
- 1 kg wortels
- 100 ml wortelsap
- ½ kl tijm
- Shoyu
- ¼ kg spruitjes, schoongemaakt
- Evt. geroosterde sesamolie
- 1 kop kasha + 2 koppen water
Gebakken MAYA Seitan met mosterdroomsaus
Maya producten: Seitan
Als seitan heerlijk is met mosterd en mosterd heerlijk met worteltjes, dan is dit gerecht vanzelfsprekend superlekker. De geroosterde boekweit, kasha, kan je vervangen door aardappeltjes.
Ingrediënten
- 4 sneden MAYA tarwe seitan speltseitan
- Bloem
- 6 eetlepels olie
- 4 eetlepels mosterd
- 120 ml water
- 50 ml sojaroom(of een andere plantaardige room)
- Peper en zout
- 1 kg wortels
- 100 ml wortelsap
- ½ kl tijm
- Shoyu
- ¼ kg spruitjes, schoongemaakt
- Evt. geroosterde sesamolie
- 1 kop kasha + 2 koppen water
Bereiding
- Maak de wortels schoon. Als de wortels dik zijn, snij ze dan in de lengte in 2 of 4. Maak de spruitjes schoon en kruis ze onderaan in.
- Verhit de olie in een kom en bak de wortelen 5 min. Voeg zout en tijm toe en overgiet met het wortelsap. Laat een kwartiertje koken op een klein vuurtje.
- Stoom intussen de spruitjes beetgaar. Breng ze dan op smaak met een paar druppeltjes shoyu en eventueel een paar druppeltjes geroosterde sesamolie.
- Doe de kasha met het water en ¼ kl zout in een pot en breng aan de kook. Kook ongeveer 10 min op lage temperatuur.
- Verhit de olie warm in een pan.
- Haal de plakken seitan door de bloem en bak langs beide zijden krokant.
- Meng intussen de mosterd, sojaroom en het water.
- Overgiet de krokant gebakken seitan met het mosterd-mengsel en laat een 5 tal min. Inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.