Ingrediënten

  • 4 sneden MAYA tarwe seitan speltseitan 
  • Bloem 
  • 6 eetlepels olie 
  • 4 eetlepels mosterd 
  • 120 ml water 
  • 50 ml sojaroom(of een andere plantaardige room) 
  • Peper en zout 
  • 1 kg wortels 
  • 100 ml wortelsap 
  • ½ kl tijm 
  • Shoyu 
  • ¼ kg spruitjes, schoongemaakt  
  • Evt. geroosterde sesamolie 
  • 1 kop kasha + 2 koppen water 

25 min 

4 personen

Gebakken MAYA Seitan met mosterdroomsaus 

Maya productenSeitan

Als seitan heerlijk is met mosterd en mosterd heerlijk met worteltjes, dan is dit gerecht vanzelfsprekend superlekker. De geroosterde boekweit, kasha, kan je vervangen door aardappeltjes. 

Ingrediënten

  • 4 sneden MAYA tarwe seitan speltseitan 
  • Bloem 
  • 6 eetlepels olie 
  • 4 eetlepels mosterd 
  • 120 ml water 
  • 50 ml sojaroom(of een andere plantaardige room) 
  • Peper en zout 
  • 1 kg wortels 
  • 100 ml wortelsap 
  • ½ kl tijm 
  • Shoyu 
  • ¼ kg spruitjes, schoongemaakt  
  • Evt. geroosterde sesamolie 
  • 1 kop kasha + 2 koppen water 

25 min 

4 personen

Bereiding

  1. Maak de wortels schoon. Als de wortels dik zijn, snij ze dan in de lengte in 2 of 4. Maak de spruitjes schoon en kruis ze onderaan in. 
  2. Verhit de olie in een kom en bak de wortelen 5 min. Voeg zout en tijm toe en overgiet met het wortelsap. Laat een kwartiertje koken op een klein vuurtje.  
  3. Stoom intussen de spruitjes beetgaar. Breng ze dan op smaak met een paar druppeltjes shoyu en eventueel een paar druppeltjes geroosterde sesamolie. 
  4. Doe de kasha met het water en ¼ kl zout in een pot en breng aan de kook. Kook ongeveer 10  min op lage temperatuur. 
  5. Verhit de olie warm in een pan. 
  6. Haal de plakken seitan door de bloem en bak langs beide zijden krokant. 
  7. Meng intussen de mosterd, sojaroom en het water. 
  8. Overgiet de krokant gebakken seitan met het mosterd-mengsel en laat een 5 tal min. Inkoken. 
  9. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip

seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.