Ingrediënten
- 1 blok MAYA seitan 500 g of 2 pakjes MAYA tarwe seitan 250g of speltseitan 200 g
- 8 kleine of 4 grote flatbreads
- 5 el olie
- bloem
- 50 ml shoyu + 200 ml water
- 20 ml gembersap
- 30 ml yuzusap (of citroensap)
- 1 sla
- 2 lenteui
- ¼ à ½ rode peper
- 1 handvol basilicum
- 200 ml sojaroom
- 200 ml neutrale olie
- 1 kl umeboshipasta ( of snuifje zout + 2 el citroensap)
- 1 kl mosterd
- 1 handvol groene kruiden (peterselie, bieslook, daslook,…)
Flatbreads met gebakken seitan in een marinade van shoyu en yuzu
Maya producten: Seitan
Knapperige salade én een lichte kruiden-sojanaise zorgen samen met de fris-zure marinade op de seitan voor een broodje boordevol smaak.
Ingrediënten
- 1 blok MAYA seitan 500 g of 2 pakjes MAYA tarwe seitan 250g of speltseitan 200 g
- 8 kleine of 4 grote flatbreads
- 5 el olie
- bloem
- 50 ml shoyu + 200 ml water
- 20 ml gembersap
- 30 ml yuzusap (of citroensap)
- 1 sla
- 2 lenteui
- ¼ à ½ rode peper
- 1 handvol basilicum
- 200 ml sojaroom
- 200 ml neutrale olie
- 1 kl umeboshipasta ( of snuifje zout + 2 el citroensap)
- 1 kl mosterd
- 1 handvol groene kruiden (peterselie, bieslook, daslook,…)
Bereiding
- Verwarm de oven dan voor op 200°C.
- Was de sla en de kruiden. Snij de lenteui fijn. Snipper de rode peper fijn. Hak de kruiden grof.
- Doe de sojaroom, de neutrale olie, de mosterd en umeboshipasta in een mengbeker en mix tot een gladde sojanaise. Doe er de grofgesneden kruiden bij en mix dit fijn. Zet nog even in de frigo
- Zet een pan met olie op het vuur en laat heet worden. Snij intussen de seitan in fijne reepjes. Haal deze door de bloem en bak ze krokant.
- Leg de flatbreads op een rooster en warm ze 4 à 5 min op in de voorverwarmde oven.
- Meng shoyu en water met gembersap en yuzusap. Roer deze marinade samen met de gesnipperde rode peper en de helft van de lenteui op de gebakken seitan en laat dit een minuutje inkoken. Zet de pan van het vuur.
- Besmeer de flatbreads met een laagje sojanaise met kruiden. Leg er een paar blaadjes sla en basilicum op. Leg er de seitan op en werk af met wat gesneden lenteui.