
Ingrediënten
- 2 doosjes Maya croc tomato of 4 crocs tomato
- 1 kg bloemige aardappelen
- 250 g rucola
- 400 g trosjes kerstomaten
- 2 teentjes look
- 250 ml sojaroom
- 4 el olijfolie
- 1 el shoyu (sojasaus)
- Nootmuskaat
- Peper/zout
Croc tomato met aardappel puree en geroosterde kerstomaatjes
Maya producten: Croc
De fris zurige smaak van de kerstomaatjes contrasteert met de romige puree met een licht scherpe toets van de rucola. De croc tomato moet je alleen maar opwarmen.
Ingrediënten
- 2 doosjes Maya croc tomato of 4 crocs tomato
- 1 kg bloemige aardappelen
- 250 g rucola
- 400 g trosjes kerstomaten
- 2 teentjes look
- 250 ml sojaroom
- 4 el olijfolie
- 1 el shoyu (sojasaus)
- Nootmuskaat
- Peper/zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Schil de aardappelen, zet ze op in gezouten water en kook ze gaar.
- Was de rucola en snij grof . Schil de look en snij die fijn.
- Doe de trostomaatjes in een ovenschotel, overgiet met de olijfolie, de look, de shoyu, een snuifje peper en zout. Zet 15 min in de voorverwarmde oven.
- Leg de crocs op een bakplaat en zet die ook in de oven voor 15 min.
- Maak intussen de puree. Stamp de aardappelen, doe er de sojaroom bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de gesneden rucola onder.
- Serveer de puree met de croc tomato en de geroosterde tomaten en de jus van de tomaten.
Tip
- je kan de rucola vervangen door pijpui, bieslook, spinazie, raapsteeltjes...
- ook lekker met polenta, vervang de aardappelpuree door gekookte polenta