Ingrediënten

  • 2 doosjes Maya croc tomato of 4 crocs tomato 
  • 1 kg bloemige aardappelen 
  • 250 g rucola 
  • 400 g trosjes kerstomaten 
  • 2 teentjes look  
  • 250 ml sojaroom 
  • 4 el olijfolie 
  • 1 el shoyu (sojasaus) 
  • Nootmuskaat 
  • Peper/zout 

25 minuten 

4 personen

Croc tomato met aardappel puree en geroosterde kerstomaatjes 

Maya productenCroc

De fris zurige smaak van de kerstomaatjes contrasteert met de romige puree met een licht scherpe toets van de rucola. De croc tomato moet je alleen maar opwarmen. 

Ingrediënten

  • 2 doosjes Maya croc tomato of 4 crocs tomato 
  • 1 kg bloemige aardappelen 
  • 250 g rucola 
  • 400 g trosjes kerstomaten 
  • 2 teentjes look  
  • 250 ml sojaroom 
  • 4 el olijfolie 
  • 1 el shoyu (sojasaus) 
  • Nootmuskaat 
  • Peper/zout 

25 minuten 

4 personen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C. 
  2. Schil de aardappelen, zet ze op in gezouten water en kook ze gaar. 
  3. Was de rucola en snij grof . Schil de look en snij die fijn. 
  4. Doe de trostomaatjes in een ovenschotel, overgiet met de olijfolie, de look, de shoyu, een snuifje peper en zout. Zet 15 min in de voorverwarmde oven. 
  5. Leg de crocs op een bakplaat en zet die ook in de oven voor 15 min. 
  6. Maak intussen de puree. Stamp de aardappelen, doe er de sojaroom bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de gesneden rucola onder. 
  7. Serveer de puree met de croc tomato en de geroosterde tomaten en de jus van de tomaten. 

Tip

- je kan de rucola vervangen door pijpui, bieslook, spinazie, raapsteeltjes... 
- ook lekker met polenta, vervang de aardappelpuree door gekookte polenta 

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.