Ingrediënten
- 2 pakjes verse tempeh van Maya
- frituurolie
- couscous 250 g
- 100 g peultjes
- ½ courgette
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 8 kerstomaatjes
- ½ komkommer
- handvol verse kruiden, fijngehakt : bv. Peterselie, bieslook, oregano, munt, salie
- 2 el shoyu
- geraspte schil van ½ citroen + sap van 1 citroen
- 8 el olijfolie
- Peper/zout
Couscoussalade met gemarineerde tempeh
Maya producten: Tempeh
Deze couscoussalade is heerlijk in de zomer. Het is een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk of als picknick.
Ingrediënten
- 2 pakjes verse tempeh van Maya
- frituurolie
- couscous 250 g
- 100 g peultjes
- ½ courgette
- ½ rode paprika
- ½ gele paprika
- 8 kerstomaatjes
- ½ komkommer
- handvol verse kruiden, fijngehakt : bv. Peterselie, bieslook, oregano, munt, salie
- 2 el shoyu
- geraspte schil van ½ citroen + sap van 1 citroen
- 8 el olijfolie
- Peper/zout
Bereiding
- Verwarm de frituurolie tot 175°C.
- Overgiet de couscous met 300 ml water (koud) en voeg een snuifje zout toe. Laat dit een 20-tal minuten staan.
- Snij intussen de courgette in halve maantjes, de paprika in kleine reepjes. Halveer de tomaatjes en zet apart. Schil de komkommer, snij de komkommer overlangs in 4 en haal de zaadjes eruit met de een lepel. Snij de komkommer in blokjes, strooi er en mespuntje zout op en meng even door, zet apart.
- Hou een paar takjes kruiden apart als versiering. Hak de rest van de kruiden fijn. Zet de apart.
- Meng de geraspte schil en het sap van de citroen met de olie en versgemalen zwarte peper en zout. Zet apart.
- Meng de shoyu en de citroen voor de marinade voor de tempeh.
- Snij de tempeh in blokjes van 1 cm en frituur ze krokant. Overgiet de tempehblokjes met de marinade terwijl ze nog warm zijn.
- Doe wat olie in de wok en en bak de peultjes, de paprika en de courgette beetgaar.
- Breng op smaak met een scheutje shoyu.
- Meng de couscous met de gemarineerde tempeh, gebakken groenten, de komkommer en tomaatjes en de kruiden. Overgiet met de dressing en meng alles goed.
- Versier met verse kruiden.