Ingrediënten

  • 2 pakjes verse tempeh van Maya  
  • frituurolie 
  • couscous 250 g
  • 100 g peultjes 
  • ½ courgette 
  • ½ rode paprika  
  • ½ gele paprika 
  • 8 kerstomaatjes 
  • ½ komkommer  
  • handvol verse kruiden, fijngehakt : bv. Peterselie, bieslook, oregano, munt, salie 
  • 2 el shoyu 
  • geraspte schil van ½ citroen + sap van 1 citroen
  • 8 el olijfolie
  • Peper/zout 

30 min 

4 personen

Couscoussalade met gemarineerde tempeh

Maya productenTempeh

Deze couscoussalade is heerlijk in de zomer.  Het is een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk of als picknick. 

Ingrediënten

  • 2 pakjes verse tempeh van Maya  
  • frituurolie 
  • couscous 250 g
  • 100 g peultjes 
  • ½ courgette 
  • ½ rode paprika  
  • ½ gele paprika 
  • 8 kerstomaatjes 
  • ½ komkommer  
  • handvol verse kruiden, fijngehakt : bv. Peterselie, bieslook, oregano, munt, salie 
  • 2 el shoyu 
  • geraspte schil van ½ citroen + sap van 1 citroen
  • 8 el olijfolie
  • Peper/zout 

30 min 

4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de frituurolie tot 175°C.  
  2. Overgiet de couscous met 300 ml water (koud) en voeg een snuifje zout toe. Laat dit een 20-tal minuten staan.  
  3. Snij intussen de courgette in halve maantjes, de paprika in kleine reepjes. Halveer de tomaatjes en zet apart. Schil de komkommer, snij de komkommer overlangs in 4 en haal de zaadjes eruit met de een lepel. Snij de komkommer in blokjes, strooi er en mespuntje zout op en meng even door, zet apart.  
  4. Hou een paar takjes kruiden apart als versiering. Hak de rest van de kruiden fijn.  Zet de apart. 
  5. Meng de geraspte schil en het sap van de citroen met de olie en versgemalen zwarte peper en zout. Zet apart. 
  6. Meng de shoyu en de citroen voor de marinade voor de tempeh. 
  7. Snij de tempeh in blokjes van 1 cm en frituur ze krokant.  Overgiet de tempehblokjes met de marinade terwijl ze nog warm zijn. 
  8. Doe wat olie in de wok en en bak de peultjes, de paprika en de courgette beetgaar.
  9. Breng op smaak met een scheutje shoyu.
  10. Meng de couscous met de gemarineerde tempeh, gebakken groenten, de komkommer en tomaatjes en de kruiden. Overgiet met de dressing en meng alles goed.
  11. Versier met verse kruiden.
tempeh packshot

Wist je dat

Tempeh heel licht verteerbaar is door de fermentatie van sojabonen. Tempeh is rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat alle 9 essentiële aminozuren. Bovendien bevat verse tempeh vitamine B12.