Ingrediënten
- 2 trays Maya seitan fritti nature of spicy
- 500 g hokkaidopompoen
- 2 uien
- 3 el olie
- 8 el shoyu
- 5 el ahornsiroop
- ½ verse rode peper 1 cm verse gember 1 tl 5-kruidenpoeder
- 1 cm verse gember
- 1 tl 5-kruidenpoeder
- 4 pijpajuin
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 250 ml water
- 1 kop basmati rijst + 2 koppen water
- ¼ kl zout
Seitan Fritti met Pompoen
Maya producten: Fritti
Seitan combineert verrassend goed met oosterse kruiden en de zoete smaken van de pompoen en ahornsiroop. De frisse smaken van de pijpui en basilicum maken het geheel af.
Ingrediënten
- 2 trays Maya seitan fritti nature of spicy
- 500 g hokkaidopompoen
- 2 uien
- 3 el olie
- 8 el shoyu
- 5 el ahornsiroop
- ½ verse rode peper 1 cm verse gember 1 tl 5-kruidenpoeder
- 1 cm verse gember
- 1 tl 5-kruidenpoeder
- 4 pijpajuin
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 250 ml water
- 1 kop basmati rijst + 2 koppen water
- ¼ kl zout
Bereiding
- Spoel de rijst onder stromend water en giet af. Doe de rijst in een kookpot en rooster de rijst al roerend tot hij nootachtig begint te ruiken. Voeg water en zout toe en breng aan de kook. Kook de rijst verder op een klein pitje tot alle water is geabsorbeerd en de rijst gaar is.
- Pel de ui en snij de ui in ringen. Snij de pompoen in plakken van ongeveer ¾ cm. Oranje pompoen hoeft niet noodzakelijk geschild te worden, de groene kan je beter schillen. Rasp de gember, snij de rode peper fijn. Snij de pijpajuin diagonaal in fijne reepjes.
- Doe de olie in een grote pan en sauteer de ui en pompoen een 7-tal minuten. Voeg water toe en laat verder sudderen tot de groenten net gaar zijn.
- Meng de shoyu, water, ahornsiroop, rode peper, geraspte gember, de anijspoeder en de 5-kruidenpoeder in een bokaaltje.
- Bak de seitan krokant in een wok, voeg de groenten toe en blus met het mengsel van shoyu en kruiden. Laat nog even sudderen tot de saus wat gebonden is.
- Werk af de pijpui en de basilicum.