Ingrediënten
- 2 pakjes Maya seitan of Maya speltseitan
- 250 g verse lasagnebladen
- 11 el olijfolie
- 1 ui
- 5 teentjes look
- 1 mespunt gerookte paprikapoeder (hot)
- 2,5 kg tomaten
- Handvol basilicum
- 2 el tomatenpuree
- zout
- 50 g bloem
- 500 ml Sojamelk
- ¼ kl vers geraspte nootmuskaat
- witte peper
- 1 kl oregano
- grof zout
- mochi
Lasagne met seitan en verse tomaten
Maya producten: Seitan
Deze lasagne is gemaakt met een saus van verse tomaten. Dat maakt de lasagne fris en licht.
Ingrediënten
- 2 pakjes Maya seitan of Maya speltseitan
- 250 g verse lasagnebladen
- 11 el olijfolie
- 1 ui
- 5 teentjes look
- 1 mespunt gerookte paprikapoeder (hot)
- 2,5 kg tomaten
- Handvol basilicum
- 2 el tomatenpuree
- zout
- 50 g bloem
- 500 ml Sojamelk
- ¼ kl vers geraspte nootmuskaat
- witte peper
- 1 kl oregano
- grof zout
- mochi
Bereiding
- Tomatensaus: Hou 2 grote tomaten apart. Snij de rest in blokjes, hak 4 knoflook fijn. Warm 5 el olie op in een grote pot en bak de look kort aan. Voeg tomaten, het zout en de basilicum toe, en laat een half uurtje sudderen op klein vuur met open deksel. Roer af en toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog een kwartiertje sudderen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Seitan: pel de ui en 1 teentje look. Hak deze fijn. Zet apart. Hak de seitan fijn. Zet een pan op het vuur met 1 el olie, stoof de ui en de look aan tot de ui glazig is, voeg de seitan toe en laat een 2-tal minuten bakken. Breng op smaak met de shoyu en de paprikapoeder.
- Bechamelsaus: Warm 5 el olie op in een pot, voeg de bloem toe en laat een minuutje bakken terwijl je dit roert. Voeg al roerend de helft van de sojamelk toe. Roer er alle klontertjes uit. Voeg dan de rest van de sojamelk toe en laat dit indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Snij de 2 overige tomaten in dunne schijfjes. Rasp 1 blokje mochi fijn.
- Neem een rechthoekige ovenschotel. Giet een bodem tomatensaus in de schotel. Leg hierop een laag pasta(vellen), dan een laagje tomatensaus, een laagje seitangehakt, een laag pasta en een laag bechamelsaus. Dan opnieuw een laag pasta, tomatensaus, seitan, pasta, bechamelsaus, pasta, tomatensaus en pasta. Eindig met bechamelsaus. Leg hierop de schijfjes tomaat, bestrooi met grof zout en oregano en eventueel een laagje geraspte mochi (dit smelt). Sprenkel er nog wat olijfolie over.
- Bak 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.