Ingrediënten
- 2 pakjes Maya seitan Fritti of seitan Fritti Spicy
- 500 g verse pasta, bv. papardelle
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 courgette in schijfjes
- 250 g kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 kl shoyu
- 3 el pijnboompitten
- zout/peper
- Handvol basilicumblaadjes
- 150 ml olijfolie
Zomerse pasta met basilicum en seitan fritti
Maya producten: Fritti
Een pasta met een overvloed aan zomerse kleuren & smaken: zoete, lichtzure tomaatjes, felgroene tinten van de basilicum en de courgette. Een heerlijke combinatie met de krokant gebakken seitan fritti.
Ingrediënten
- 2 pakjes Maya seitan Fritti of seitan Fritti Spicy
- 500 g verse pasta, bv. papardelle
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 courgette in schijfjes
- 250 g kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 1 kl shoyu
- 3 el pijnboompitten
- zout/peper
- Handvol basilicumblaadjes
- 150 ml olijfolie
Bereiding
- Breng een grote pot met water aan de kook.
- Snij de ui in maantjes en de courgette in schijfjes. Snij de kerstomaatjes in 2. Snipper de look fijn.
- Doe olie in een pan en bak de ui, 1 teentje look en de courgette gaar. Bak de kerstomaatjes kort mee. Sprenkel er ½ kl shoyu over.
- Rooster de pijnboompitten droog in de pan tot ze licht kleuren. giet ze in een bord. Bak in dezelfde pan de seitan fritti krokant. Besprenkel met de rest van de shoyu.
- Maak de basilicumolie. Mix hiervoor de basilicum met 150 ml olie, een teentje look en een snuifje zout tot een romige massa.
- Doe zout in het kokend water en kook de pasta gaar. Giet af.
- Meng de pasta met de basilicum-olie. Meng er de groenten en de krokant gebakken seitan-fritti door en besprenkel met de geroosterde pijnboompitten.