Ingrediënten
- 4 Sweet Chili Croquette
- 4 hotdog broodjes of lange pistolets
- 1 rode ui
- ½ rode puntpaprika
- Verse koriander
- 1 blik of bokaal zoete maïs
- 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
- 1 kl mosterd
- Rasp en sap van 1 biologische limoen
- ½ kl zout
- ½ rode peper
Mexicaanse hotdog met Maya Sweet Chili Croquette
Maya producten: Croquette
De Sweet Chili Croquette heeft al een zonnig karakter. In dit broodje komen er een heleboel Mexicaanse smaken bij.
Ingrediënten
- 4 Sweet Chili Croquette
- 4 hotdog broodjes of lange pistolets
- 1 rode ui
- ½ rode puntpaprika
- Verse koriander
- 1 blik of bokaal zoete maïs
- 200 ml ontgeurde zonnebloemolie
- 1 kl mosterd
- Rasp en sap van 1 biologische limoen
- ½ kl zout
- ½ rode peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Snij de rode ui in fijne ringen. De paprika in fijne blokjes. Meng de rode ui met de paprikablokjes en de helft van de maïs. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de koriander grof.
- Mix de rest van de maïs tot een gladde massa. Maak de sojanaise met maïs. Doe hiervoor de olie, sojaroom, mosterd, het rode pepertje, limoensap en zout in een mengbeker en mix met de staafmixer tot een smeuïge massa. Meng de gemixte maïs erdoor. Zet in de koelkast.
- Warm de Maya Sweet Chili Croquette 15 min. In de oven.
- Snij de broodjes in het midden, maar niet helemaal door. Besmeer de beide zijden met de sojanaise, bestrooi met een deel van de ui, paprika en maÏs.
- Leg de Sweet Chili Croquette hierop, en bestrooi opnieuw met de ui, maïs en paprika.
Versier royaal met de gehakte koriander.
Tip
Zorg ervoor dat de Sweet Chili Croquette goed warm is. Als de gierst die erin zit te koud is smaakt de croquette droog.