Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan 250 g of MAYA seitangehakt 250 g
- Bladerdeeg (vegan) (formaat: 3 x 12 cm x 40 cm)
- 1 ui
- 2 teentje look
- 1 el shoyu
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el havervlokken
- 1 el lijnzaad
- 2 el olie
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 el sirachisaus
- 1 el maizena, arrowroot of kuzu
- water
Seitan worstenbroodjes
Maya producten: Seitan, Croquette
Wie houdt hier niet van?
Ingrediënten
- 2 pakjes MAYA seitan 250 g of MAYA seitangehakt 250 g
- Bladerdeeg (vegan) (formaat: 3 x 12 cm x 40 cm)
- 1 ui
- 2 teentje look
- 1 el shoyu
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el havervlokken
- 1 el lijnzaad
- 2 el olie
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 el sirachisaus
- 1 el maizena, arrowroot of kuzu
- water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de ui en hak deze fijn. Hak de look heel fijn. Hak, indien nodig, de seitan fijn.
- Doe de olie in een pan en fruit de ui en de look een 5-tal minuten op een middelmatig vuurtje tot deze glazig zijn. Voeg de seitangehakt, de shoyu en de kruiden toe, en laat het geheel warm worden op een klein vuurtje.
- Maal het lijnzaad en de havervlokken fijn. Voeg ze aan het seitanmengsel toe als deze warm is, laat nog 2 minuten verdersudderen en voeg dan de sirachisaus toe. Laat afkoelen.
- Los de maizena, arrowroot of kuzu op in 1 el water.
- Rol het deeg uit, snij in 3 stroken van ongeveer 12 op 40 cm.
- Leg een strook van het seitanmengsel in het midden in de lengte van het deeg. Smeer de zijkanten van het deeg in met het opgeloste zetmeel en vouw dicht. Druk de randen goed aan met een vork of met je vingers. Snij de rol in stukjes van 6 à 7 cm. Leg ze op een bakvel op een ovenplaat en bak ze 20 à 30 min. in de oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Tip
Wil je de seitanworstenbroodjes supersnel maken, gebruik dan de MAYA seitancroquette ipv seitan. Rol deze worstjes gewoon in het bladerdeeg en bak in de oven. Eet deze worstenbroodjes bij voorkeur warm. Als ze koud zijn smaken ze heel droog, dit komt door de gierst in de worstjes.
Je kan de worstenbroodjes ook groter maken, gebruik dan een breder stuk deeg en leg meer vulling op het deeg. Snij in grotere stukken. Pas de baktijd aan.