Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 wortels
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 50 ml shoyu
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • Water of dashi (bouillon met kombu)
  • 2 blaadjes laurier
  • een paar takjes verse tijm
  • brood

bereiding 30’

4 personen

Stoofpotje met MAYA Seitan Fritti

Maya productenFritti

Stoverij maken is helemaal niet veel werk! Toch niet met seitan fritti want deze zijn al gaar en zorgen voor een mooi gebonden saus.

Ingrediënten

  • 2 pakjes MAYA seitan fritti of seitan fritti spicy
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 2 wortels
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel mosterd
  • 50 ml shoyu
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • Water of dashi (bouillon met kombu)
  • 2 blaadjes laurier
  • een paar takjes verse tijm
  • brood

bereiding 30’

4 personen

Bereiding

  1. Snij de ui in maantjes en snipper de look fijn. Borstel intussen de wortels en de krielaardappeltjes schoon en snij ze in stukken.
  2. Verhit de olie warm in een kookpot en sauteer de ui en de look glazig. Doe er de wortel en krieltjes bij en laat een paar minuutjes meebakken.
  3. Voeg de mosterd en de tomatenpuree, de shoyu en de kruiden toe en zet het geheel onder water (dashi). Laat een 7-tal min. koken.
  4. Voeg dan de Seitan Fritti en de ahornsiroop toe en laat het geheel nog een 10-tal min. sudderen op een klein vuurtje zodat de saus kan binden. Roer af en toe om. Proef en voeg naar smaak nog wat extra shoyu toe.
  5. Serveer met een paar stukken brood. Dan kan je lekker soppen.
seitan tarwe blok packshot

Wist je dat

seitan rijk is aan eiwitten en heel laag aan vetten? Deze eiwitten zijn makkelijk afbreekbaar en worden heel goed opgenomen in het lichaam. Bovendien bevat seitan alle 9 essentiële aminozuren maar géén cholesterol.