
Ingrediënten
- 1 bol MAYA seitan
- 500 g champignon
- 1 tl verse tijm
- 1 tl verse rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 el shoyu
- 2 el olie
- ½ tl zoutvlokken
- Een scheutje sojaroom
- Nootmuskaat
- peper/zout
Gebakken seitan met champignon
Maya producten: Seitan
De gebakken seitansteak is altijd à point. Heerlijk krokant langs buiten en zacht vanbinnen. Onweerstaanbaar met een romige puree van knolselder en de gebakken champignons.
Ingrediënten
- 1 bol MAYA seitan
- 500 g champignon
- 1 tl verse tijm
- 1 tl verse rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 1 el shoyu
- 2 el olie
- ½ tl zoutvlokken
- Een scheutje sojaroom
- Nootmuskaat
- peper/zout
Bereiding
- Snij de seitan in 4 dikke plakken. Hak het de look heel fijn. Hak de verse kruiden heel fijn. Maak de knolselder schoon en snij die in blokjes.
- Doe de knolselder in een pot en zet half onder water, kook de blokjes gaar. Doe er dan een scheutje sojaroom bij en mix de knolselder tot een romige puree. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
- Zet een grillpan op het vuur en laat die heel heet worden.
- Besmeer de seitan met olie en bak ze in de grillpan langs beide zijden krokant. Bestrooi dan met de zoutvlokken.
- Verwarm intussen 1 el olie in een pan en bak de champignons. Voeg, als ze bijna gaar zijn, de look, de kruiden en de shoyu toe.
- Serveer de seitan en champignons met de puree. Werk af met wat groen en evt. Wat geroosterde pompoenpitten met een klein beetje shoyu.