Creatief met tofu

Gebakken, gefrituurd, als broodbeleg of in soepen en sauzen en desserten... Met Seven Arrows tofu kan u iedereen verrassen!

Tofu kan op duizend en één manieren bereid worden. Rauw kan het gebruikt worden in koude bereidingen en broodsmeersels. Gemarineerd en gebakken verleent het smaak en kleur aan al uw rijst en groenteschotels. Gekookt versiert het heldere soepen. Gefrituurd kan het aan satéstokjes geregen worden of als jasje dienen voor verrassende vullingen. In de mixer wordt het tot een romige vloeistof geslagen die als basis kan dienen voor sauzen, mayonaise, dessertjes en ijs.

Tofu tip

Seven Arrows tofu is, in tegenstelling tot de meeste andere soorten, een zachte tofu. Vereist een recept een ietwat stevigere tofu, dan volstaat het de blokjes te koken of uit te persen. Wikkel ze hiervoor in een schone doek, leg er een snijplank op en verzwaar deze met een kommetje gevuld met water. Vervang de doek als die volgezogen is: dat versnelt het proces. Tofu is goed uitgeperst als je een blokje kan oppakken zonder dat het breekt.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi