Van tarwebloem tot seitan

Het basisingrediënt van Maya seitan is zuivere tarwebloem, wat een zeer zachte en sappige seitan geeft.

Eerst wordt een deeg gemaakt van tarebloem en water. Dit deeg worden onder stromend water uitgewassen om het zetmeel en de zemelen te scheiden van de gluten (het zetmeel dient als grondstof voor andere producten). Zo bekomen we een zéér elastisch deeg van tarwegluten, met een erg hoge voedingswaarde. Wanneer we dit deeg koken in een aromatische bouillon van shoyu en kruiden, ontstaat de heerlijk hartige Maya seitan.

Alle vleesgerechten kunt u ook met seitan maken. Maya heeft enkele basisbereidingen waar u naar eigen smaak en fantasie heerlijke gerechten mee creëert: seitan, speltseitan en drie variëteiten seitan fritti. Daarnaast biedt Maya ook seitanbereidingen die helemaal klaar zijn: seitansaté, seitancroquette, croc champignon en croc tomato.

Enkele beelden uit het productieproces

Seitanweetjes

  • De naam seitan komt hoogstwaarschijnlijk van het Japanse 'sei' (gemaakt van) en 'tan'(proteïnen)
  • Seitan zou oorspronkelijk ontwikkeld zijn in het Oude China, als alternatief voor vlees in een aantal Boeddhistische kloosters die strikt vegetarisch waren.
  • Seitan werd onder invloed van de macrobiotisch beweging hier in het Westen geïntroduceerd in de jaren '60. Nu is seitan één van de basis-'vleesvervangers' voor vegetariërs en veganisten.
  • In seitan zitten meer eiwitten dan in de meeste soorten vlees.
  • Seitan bevat géén cholesterol.

Ontdek al onze producten:

Seitan

Tofu

Mochi